Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1171
Title: Використання шроту із плодів розторопші плямистої для виробництва пирогів зниженої енергетичної цінності
Authors: Власенко, Володимир Васильович
Криворук, Вячеслав Миколайович
Keywords: шрот із плодів розторопші
водоутримувольна здатність
пористість
крихкість
коефіцієнт підйому
борошняні кулінарні вироби
extraction cake with milk thistle fruit
water-retaining capacity
porosity
brittleness
coefficient of lift
flour culinary products
Issue Date: 2016
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Власенко, В.В. Використання шроту із плодів розторопші плямистої для виробництва пирогів зниженої енергетичної цінності / В.В. Власенко, В.М. Криворук // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред.: О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2016. - Вип.2(24). - C. 90-98. – ISSN 2312-3990
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2(24)
Abstract: Досліджено фізико-хімічні і функціонально-технологічні властивості шроту із плодів розторопші. Проведено аналіз перспективи розробки композиції дієтичних добавок для виробництва борошняних кулінарних виробів. Проаналізовано можливість покращення харчової цінності пирогів за рахунок додавання шроту із плодів розторопші. Обґрунтовано використання дієтичної добавки в технології приготування пирога з дріжджового тіста в кількості 8% від маси сировини. Зокрема, порівняно з контролем, у виробах із добавкою 8% вміст вологи був вищий на 4,7%, а показник упікання – нижчий на 13,9%, пористість – нижча на 5,0%, коефіцієнт підйому пирога дещо зменшився, а крихкість зросла до 3,5%.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1171
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 24. - 2016 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.7.pdf343,01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.