Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1172
Title: Дослідження реологічних властивостей харчових гідроколоїдів
Authors: Страшинський, Ігор Мирославович
Фурсік, Оксана Петрівна
Пасічний, Василь Миколайович
Маринін, Андрій Іванович
Keywords: гідроколоїди
кремнезем
динамічна в’язкість
hydrocolloids
silica
dynamic viscosity
Issue Date: 2016
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Дослідження реологічних властивостей харчових гідроколоїдів / І.М. Страшинський, О.П. Фурсік, В.М. Пасічний, А.І. Маринін // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб.наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко.- Харків: ХДУХТ, 2016.- Вип.2(24). - C.288-299.- ІSSN 232-39-190
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2(24)
Abstract: Одним з актуальних напрямів розвитку сучасної харчової промисловості є використання гідроколоїдів, які являють собою високомолекулярні сполуки, що розчиняються або набухають у воді. Наведено результати досліджень реологічних характеристик 1%-вих водних розчинів гідроколоїдів, визначено вплив на них нагрівання та використання в складі розчинів добавки Е551 (пірогенного кремнезему марки А300). Установлено, що внесення вказаної добавки як антизлежувача не лише попереджає грудкування харчових гідроколоїдів, але й частково впливає на реологічні характеристики розчинів гідроколоїдів.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1172
ISSN: 232-39-190
Appears in Collections:Вип. 24. - 2016 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.2.pdf484,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.