Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1770
Title: Природа аномально високої ефективності процесу гідроструминної водополімерної обробки харчових продуктів різанням
Authors: Дейниченко, Григорій Вікторович
Погребняк, Андрій Володимирович
Keywords: полімерний розчин
харчові продукти
поліeтиленоксид
швидкість
градієнт швидкості
деформаційні ефекти
Issue Date: 2017
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Дейниченко Г. В. Природа аномально високої ефективності процесу гідроструминної водополімерної обробки харчових продуктів різанням / Г.В. Дейниченко, А.В. Погребняк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2017. – Вип. 1(25). – С.118-132.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;1(25)
Abstract: Природа аномально високої ефективності гідроструминної водополімерної обробки харчових продуктів різанням добре пояснюється з точки зору сильного деформаційного впливу гідродинамічного поля на молекулярні клубки. Обґрунтовано, що струмінь рідини, яка виходить з сопла гідроріжучої головки виявляється «армованим» сильно розгорнутими маромолекулярними ланцюгами. Частина енергії його йде на структурну перебудову потоку, що й обумовлює зниження його середньої швидкості та підвищення компактності струменя з полімерними домішками. Останнє сприяє збільшенню граничної відстані, з якої ще відбувається розрізання харчового продукту. Розуміння природи підвищеної ріжучої здатності водополімерного струменя дозволить розробити рекомендації щодо вибору режимів гідроструминної обробки харчових продуктів різанням.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1770
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 25. - 2017 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сек.2. Дейниченко, Погребняк.pdf725,56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.