Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1790
Title: Аналіз хімічного складу насіння чіа як перспективної сировини для кондитерських виробів
Authors: Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна
Шкляєв, Олексій Миколайович
Рогова, Алла Леонідівна
Keywords: насіння чіа
хімічний склад
білки
некрохмальні полісахариди
мінеральні речовини
вітаміни
збагачення
Issue Date: 2017
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Шидакова-Каменюка О. Г. Аналіз хімічного складу насіння чіа як перспективної сировини для кондитерських виробів / О.Г. Шидакова-Каменюка, О.М. Шкляєв, А.Л. Рогова// Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2017. – Вип. 1(25). – С.80-91.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;1(25)
Abstract: Доведено перспективність використання насіння чіа для збагачення кондитерських виробів біологічно цінним білком, харчовими волокнами, поліненасиченими жирними кислотами, мінеральними речовинами та вітамінами. Визначено, що особливості фракційного складу білкових речовин насіння чіа, наявність у них некрохмальних полісахаридів та токоферолів будуть надавати насінню піноутворювальних, водопоглинальних та антиоксидантних властивостей, що необхідно враховувати під час розроблення технологій кондитерської продукції з його використанням.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1790
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 25. - 2017 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сек.1. Шидакова-Кам., Рогова, Шкляєв.pdf436,71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.