Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2223
Title: Бісквітний напівфабрикат підвищеної харчової цінності з добавкою лляного шроту
Authors: Гуменюк, Оксана Леонідівна
Городиська, Олена Володимирівна
Ксенюк, Марія Павлівна
Keywords: бісквітний напівфабрикат
лляний шрот
біологічна та харчова цінність
органолептичні показники якості
вологість бісквітних виробів
Issue Date: 2017
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Гуменюк О.Л. Бісквітний напівфабрикат підвищеної харчової цінності з добавкою лляного шроту / О.Л. Гуменюк, О.В. Городиська, М.П. Ксенюк// Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2017. – Вип. 2(26). – С. 292-301
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі 2(26);
Abstract: Обґрунтовано необхідність збагачення борошняних кондитерських виробів добавками рослинної сировини, що містить харчові волокна, мінеральні речовини та вітаміни. Як можливий компонент для підвищення харчової цінності бісквітних виробів вибрано лляний шрот. На основі літературних джерел проаналізовано хімічний склад насіння льону з виявленням специфічної біологічної дії та функціональних властивостей його складових. Проведено дослідження впливу добавки лляного борошна на показники якості бісквітного напівфабрикату. Установлено, що добавка лляного шроту в кількості 2% збільшує вологість готових виробів, але не погіршує їх структурних і органолептичних властивостей, тому може вважатися оптимальною
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2223
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 26. - 2017 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+sec3_6.pdf548,12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.