Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2786
Title: Дослідження впливу декальцифікації молока знежиреного на фізико-хімічні властивості
Authors: Гринченко, Наталія Геннадіївна
Тютюкова, Дар’я Олександрівна
Keywords: знежирене молоко
сир
мікроструктура
структурно-механічні властивості
фізико-хімічні показники
Issue Date: 2018
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Гринченко Н.Г. Дослідження впливу декальцифікації молока знежиреного на фізико-хімічні властивості / Н.Г. Гринченко, Д.О. Тютюкова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр./ відпов. ред. О.І. Черевко.– Харків: ХДУХТ,– Вип. 1(27). – С. 31-43.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(27)
Abstract: Досліджено вплив декальцифікації молока знежиреного на фізико-хімічні показники сиру кисломолочного: масову частку вологи, білків та мінеральних речовин, структурно-механічні показники та стан вологи. Висвітлено роль кальцію у формуванні показників якості сиру кисломолочного. Показано, що процес декальцифікації приводить до підвищення масової частки вологи, зменшення масової частки білка та мінеральних речовин. Виявлено позитивний вплив декальцифікації на структурно-механічні показники та стан вологи сиру кисломолочного. Методом електронної мікроскопії підтверджено роль кальцію у формуванні структурних організацій казеїнових міцел.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2786
Appears in Collections:Вип. 27. - 2018 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
_31-43_ Н.Г. Гринченко, Д.О. Тютюкова.pdf476,11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.