Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2795
Title: Дослідження лізису клітин молочнокислих бактерій під дією протеолітичних ферментів
Authors: Капустян, Антоніна Іванівна
Keywords: лізис
протеази
молочнокислі бактерії
пептидоглікан
мурамилдипептид
Issue Date: 2018
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Капустян А.І. Дослідження лізису клітин молочнокислих бактерій під дією протеолітичних ферментів / А.І. Капустян // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр./ відпов. ред. О.І. Черевко.– Харків: ХДУХТ, 2018. – Вип. 1(27). – С. 168-178.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(27)
Abstract: Досліджено ферментативний лізис клітин Lactobacillus acidophilus за участю панкреатину, субтиліну та папаїну з метою отримання потужних імунотропних сполук - низькомолекулярних пептидів мурамилпептидного ряду. Ферментоліз досліджували, варіюючи співвідношення фермент : субстрат і його тривалість. Установлено, що максимальна кількість цільових пептидів утворюється за умов обробки біомаси папаїном (співвідношення фермент : субстрат становить 1:250, тривалість ферментолізу - 120 хв).
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2795
Appears in Collections:Вип. 27. - 2018 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ек_168-178_ А.І. Капустян.pdf275,54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.