Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2809
Title: Вплив умов зберігання на зміну показників якості нових сортів льону .
Authors: Овсянникова, Людмила Костянтинівна
Валевська, Людмила Олександрівна
Грищук, Юлія Вікторівна
Євдокимова, Галина Йосифівна
Keywords: льон
нові сорти
хімічний склад
жири
кислотне число
перекисне число
Issue Date: 2018
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Овсянникова Л.К. Вплив умов зберігання на зміну показників якості нових сортів льону / Л.К. Овсянникова, Л.О. Валевська, Ю.В. Грищук та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр./ відпов. ред. О.І. Черевко.– Харків: ХДУХТ, 2018. – Вип. 1(27). – С. 255-268.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(27)
Abstract: Визначено основні показники хімічних властивостей насіння нових сортів льону та їх зміни під час зберігання. Установлено, що свіжозібране насіння льону надходить на підприємства в задовільному стані: має високу олійність (вміст жиру 38,4-47,0%), вологість (7,4-8,7%), що знаходиться в межах норми. Показано, що в результаті активної діяльності ліпази під час зберігання протягом 12 місяців відбувається значний гідроліз жиру. Про це свідчить збільшення кислотного числа олії порівняно з вихідними значеннями. Збільшення перекисного числа характеризує більш глибокий процес окиснення.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2809
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 27. - 2018 (тех.)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.