Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2812
Title: Отримання пектину з вичавків смородини для виготовлення зефіру на основі аґрусового пюре
Authors: Челябієва, Вікторія Миколаївна
Сиза, Ольга Іллівна
Савченко, Олеся Миколаївна
Keywords: вичавки
смородина
пюре
аґрус
пектин
зефір
вітаміни
мінерали
Issue Date: 2018
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Челябієва В.М. Отримання пектину з вичавків смородини для виготовлення зефіру на основі аґрусового пюре / В.М. Челябієва, О.І. Сиза, О.М. Савченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр./ відпов. ред. О.І. Черевко.– Харків: ХДУХТ, 2018. – Вип. 1(27). – С. 303-317.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(27)
Abstract: Досліджено зразки пектину, отримані з вичавків смородини чорної гідролізно-екстрактним способом у розчині амонію оксалату з наступним осадженням спиртом. Установлено, що ступінь естерифікації пектину з вичавків смородини чорної становить (70±2)%, він належить до високо-естерифікованих пектинів типу А, які здатні утворювати стійкі драглі. Дослідні зразки пектину використали для виготовлення зефіру на основі аґрусового пюре. Вміст пектину в 100 г отриманого зефіру склав (1,8±0,1)%, заліза - (5,6±0,1) мг, вітаміну С - (0,05±0,01) мг, що дозволяє розглядати отриманий зефір як продукт, збагачений цінними нутрієнтами.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2812
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 27. - 2018 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
_303-317_ В.М. Челябієва, О.І. Сиза, О.М. Савченко.pdf282,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.