Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/3708
Title: Дослідження процесу ферментації бульб топінамбура
Authors: Біленька, Ірина Ремівна
Лазаренко, Наталя Анатоліївна
Золовська, Олена Василівна
Keywords: топінамбур
ферментація
титрована кислотність
закваска 
Issue Date: 2018
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Біленька І.Р. Дослідження процесу ферментації бульб топінамбура / І.Р. Біленька, Н.А. Лазаренко, О.В. Золовська // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівл: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2018. – Вип. 2 (28). – С. 97-107.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип.2(28)
Abstract: Викладено результати наукових досліджень щодо перебігу процесу ферментації бульб топінамбура. Для ферментативної обробки бульб вибрано молочнокислі бактерії Lactobacillus plantarum штаму АН 11/16. Установлено, що процес відбувається в три етапи. Критерієм завершення ферментації було досягнення загальної кислотності напівфабрикату 0,8–0,9% (у перерахунку на молочну кислоту). Визначено параметри проведення ферментативної обробки: температура – 20 о С, тривалість – 10 діб, кількість закваски – 1% (від маси підготовленої сировини).
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/3708
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 28. - 2018 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8.pdf449,07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.