Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/4177
Title: Пристрій для теплової обробки формованих кулінарних виробів без оболонки
Authors: Михайлов, Валерій Михайлович
Козін, Сергій Миколайович
Бабкіна, Ірина Володимирівна
Шевченко, Андрій Олександрович
Keywords: Патент № 119185
Issue Date: 10-May-2019
Citation: Патент України на винахід № 119185, МПК A47J 27/086 (2006.01) H05B 3/34 (2006.01). Пристрій для теплової обробки формованих кулінарних виробів без оболонки / Михайлов В.М., Козін С.М., Бабкіна І.В., Шевченко А.О.; заявник та патентовласник Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. - № a 2017 04953; заявл. 22.05.2017; опубл. 10.05.2019, Бюл.№ 9.
Abstract: Винахід належить до пристроїв для теплової обробки харчової сировини, який використовують для процесів варіння м'ясних, рибних і м'ясо-рослинних продуктів, самостійно без застосування додаткових приладів. Може бути використаний на підприємствах харчування та у ресторанному господарстві під час виробництва кулінарних виробів без оболонки з м'ясної, рибної та рослинної сировини або інших кулінарних виробів. Пристрій також може бути використаний у інших галузях харчових виробництв. Пристрій для теплової обробки формованих кулінарних виробів без оболонки, що має корпус з пластику та кришку з пружиною та опорною пластиною, як джерело теплоти використовується гнучкий плівковий електронагрівач, який розміщується безпосередньо на поверхні внутрішнього корпусу та має захисний зовнішній корпус з шаром ізоляції між зовнішнім корпусом і нагрівачем; через отвір у кришці розміщується термометр для визначення готовності кулінарного виробу. Технічним результатом, що досягається при використанні заявленого пристрою є автономність роботи та зниження трудомісткості процесу за допомогою скорочення кількості допоміжних операцій та відсутності потреби використання допоміжного теплоутворюючого апарата, який створює водяну "баню"; варіння або теплова обробка без допомоги пакетів, які використовувалися для зручності у вийманні готового продукту, за рахунок використання харчового пластику; скорочення енергозатрат за допомогою використання контактного нагріву плівковим електронагрівачем; рівномірне теплове поле на приймальній поверхні та підвищення якості готового продукту за рахунок м'якого обігріву та низького температурного режиму.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/4177
Appears in Collections:Перелік патентів за 2019 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
119185.pdf422,1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.