Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/4310
Title: Розробка технології бісквітного напівфабрикату «безглютенового» на основі борошна кукурудзяного екструдованого
Authors: Лісовська, Тетяна Олегівна
Чорна, Ніна Вікторівна
Ботштейн, Белла Борисівна
Добротвор, Ігор Григорович
Keywords: борошно кукурудзяне екструдоване
бісквітний напівфабрикат
безглютеновий
целіакія
кваліметрічна оцінка
Issue Date: 2019
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Розробка технології бісквітного напівфабрикату «безглютенового» на основі борошна кукурудзяного екструдованого / Т.О. Лісовська, Н.В. Чорна, Б.Б. Ботштейн та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2019. – Вип. 1 (29). – С. 18-32.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(29)
Abstract: Обґрунтовано технологію бісквітного напівфабрикату (БН) «Безглютенового» з використанням борошна кукурудзяного екструдованого (БКЕ). Технологічні параметри оптимізовано методом найменших квадратів із використанням стандартного програмного пакета MathCad, що дозволило комплексно – кількісно і якісно – оцінити структурні характеристики об’єкта дослідження з незначною похибкою випробувань та надалі забезпечити підбір інгредієнтів матриці з оптимальними якісними характеристиками. Визначено відсоткове співвідношення основних рецептурних компонентів БН «Безглютенового». Нову технологію охарактеризовано методами кваліметричної оцінки якості. Кількісний показник якості БН «Безглютенового» вище показника якості базового продукту – БН основного.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/4310
ISSN: 2519-2922
Appears in Collections:Вип. 29. - 2019 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.pdf571,67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.