Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/4328
Title: Субхронічне дослідження екстрактів на основі хітозану для кісточкових плодів
Authors: Дубініна, Антоніна Анатоліївна
Летута, Тетяна Миколаївна
Новікова, Віра Валеріївна
Keywords: субхронічна токсичність
фітоекстракт
хітозан
кісточкові плоди
Issue Date: 2019
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Дубініна А.А. Субхронічне дослідження екстрактів на основі хітозану для кісточкових плодів / А.А. Дубініна, Т.М. Летута, В.В. Новікова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2019. – Вип. 1 (29). – С. 229-239.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(29)
Abstract: Проаналізовано одну з основних вимог щодо безпечності нових препаратів харчової промисловості та біологічно активних речовин – визначення субхронічної токсичності. За умов належного планування субхронічного дослідження можна отримати цінну інформацію про кумулятивні властивості речовини впливу на органи і системи, на загальну виживаність і стерпність тварин до цієї речовини за невисоких або помірних доз у разі її введення протягом 90 діб. У ході експерименту всі три досліджувані композиції на основі фітоекстрактів у дозі 5 мл/кг не спричиняли загальних проявів токсичного впливу у щурів. Отримані дані свідчать про те, що тест-зразки є композиціями зі сприятливим токсикологічним профілем, які в разі тривалого введення не спричиняють загальнотоксикологічних ознак шкоди здоров’ю та загибелі піддослідних щурів.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/4328
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 29. - 2019 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20.pdf387,32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.