Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5059
Title: Використання трикомпонентних плодово-ягідних напівфабрикатів у технології мусових тортів
Authors: Касабова, Катерина Рубенівна
Загорулько, Андрій Миколайович
Загорулько, Олексій Євгенович
Шматченко, Наталя Василівна
Keywords: плодово-ягідна паста
плодово-ягідний напівфабрикат
купажування
торт
мус
яблуко
обліпиха
бузина
Issue Date: 2019
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Використання трикомпонентних плодово-ягідних напівфабрикатів у технології мусових тортів / К.Р. Касабова, А.М. Загорулько, О.Є. Загорулько та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2019. – Вип. 2 (30). – С. 95-111.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 2(30)
Abstract: Сьогодні значна частина споживачів віддає перевагу здоровій їжі, що виготовлена з натуральних інгредієнтів та має підвищену харчову цінність. Оскільки суттєвим недоліком тортів є висока енергетична та низька харчова цінність, актуальним завданням є розробка технології мусових тортів із використанням купажованих плодово-ягідних напівфабрикатів, які містять значну кількість фізіологічно функціональних інгредієнтів та виготовлені без застосування синтетичних добавок. У ході дослідження встановлено, що раціональним рішенням є внесення до рецептурного складу мусу 20% плодовоягідної пасти, яка містить 60,0% яблук, 35,0% обліпихи та 5,0% бузини. За цієї концентрації мусові торти мають підвищену харчову цінність, приємний фруктовий аромат і смак добавки без застосування барвників, відповідають нормам за фізико-хімічними показниками.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5059
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 30. - 2019 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8.pdf435,03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.