Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/553
Title: Теоретичне обґрунтування використання гідробіонтів у технології дієтичних добавок
Authors: Дуденко, Ніна Василівна
Павлоцька, Лариса Федорівна
Горбань, Віктор Григорович
Цибань, Лілія Степанівна
Keywords: гідробіонти
мікроводорість
β-каротин
екстракція
добавка
харчування
екстракт
hydrobionts
microalgae
β-carotene
xtraction
enrichment
food products
extract
Issue Date: 2014
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Теоретичне обґрунтування використання гідробіонтів у технології дієтичних добавок / Н.В. Дуденко, Л.Ф. Павлоцька, В.Г. Горбань, Л.С. Цибань // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. - Харків: ХДУХТ, 2014. - Вип. 2(20). - C.17-28.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2(20)
Abstract: Науково обґрунтовано можливість отримання каротиновмісної добавки із сушеної біомаси мікроводорості Дуналіелла Саліна методом екстрагування рафінованою дезодорованою соняшниковою олією. Визначено раціональні параметри екстрагування. Вивчено фізико-хімічні показники й стабільність дієтичної добавки під час зберігання протягом трьох місяців. Розроблено рекомендації щодо збагачення продуктів харчування каротиновмісною добавкою
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/553
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 20. - 2014 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf417,38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.