Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5619
Title: Аналітичний огляд технологій переробки соняшнику в пектиновий концентрат
Authors: Дейниченко, Григорій Вікторович
Гузенко, Василь Володимирович
Мазняк, Захар Олександрович
Омельченко, Олександр Володимирович
Мельник, Ольга Євгенівна
Keywords: соняшник
сировина
переробка
технологія
пектин
ресурсозбереження
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Аналітичний огляд технологій переробки соняшнику в пектиновий концентрат / Г.В. Дейниченко, В.В. Гузенко, З.О. Мазняк та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2020. – Вип. 1 (31). – С. 131-145.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(31)
Abstract: Проаналізовано існуючі технології переробки соняшникової сировини. Розглянуто питання впровадження безвідходних технологій у сферу перероблення пектиновмісної сировини (соняшнику) та виробництво харчових добавок. Проаналізовано процеси екстрагування пектинових речовин, концентрування та очищення з метою створення ресурсозбережної технології переробки соняшникової сировини. Запропоновано перспективні методи вдосконалення ресурсозбережних процесів та устаткування для створення нових безвідходних технологій виготовлення різноманітної пектиновмісної продукції для здорового харчування. Визначено переваги та недоліки впровадження методів удосконалення процесів загальної технології одержання пектинового концентрату із соняшникової сировини.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5619
ISSN: 2519-2922
Appears in Collections:Вип. 31. - 2020 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12.pdf365,98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.