Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5621
Title: Дискретно-імпульсне змішування борошняних компонентів
Authors: Стадник, Ігор Ярославович
Паньків, Юлія
Чорна, Ніна Вікторівна
Лісовська, Тетяна Олегівна
Keywords: змішувач
диспергування
емульсія
процес
моделювання
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Дискретно-імпульсне змішування борошняних компонентів / І.Я. Стадник, Ю. Паньків, Н.В. Чорна та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2020. – Вип. 1 (31). – С. 157-171.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(31)
Abstract: Забезпечення хлібопекарської та кондитерської галузей найновішим високотехнологічним обладнанням, яке забезпечувало б якісне приготування сумішей для основних процесів виробництва борошняних напівфабрикатів при якісному змішуванні дозованих компонентів, є актуальною темою. Запропоновано конструкцію дискретно-імпульсного змішувача для рідинних борошняних сумішей. Описано вплив робочих органів та робочої камери на взаємодію компонентів, розглянуто динаміку трифазного розрідженого шару утвореного середовища при дії направленого потоку дрібнодисперсних краплин рідких компонентів. Побудовано траєкторії руху і визначено якість їх розподілення залежно від конструктивних параметрів змішувача. Проведено математичний опис процесу взаємодії борошна, рідких компонентів у псевдозрідженому стані. Визначено параметри псевдозрідження борошна, що впливають на підвищення продуктивності змішування компонентів. У результаті математичного моделювання процесу змішування компонентів у робочій камері дослідної установки побудовано траєкторії руху розпилених краплин рідких компонентів у розрідженому шарі борошна. Визначено швидкість руху та утворення повітряних бульбашок у трифазному середовищі.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5621
ISSN: 2519-2922
Appears in Collections:Вип. 31. - 2020 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14.pdf459,97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.