Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/607
Название: Biological value of boiled sausage with blood colouring agent
Другие названия: Біологічна цінність варених ковбас, що містять барвник із крові
Авторы: Колесник, Тетяна Леонідівна
Колесник, Аліна Олексіївна
Ключевые слова: карбоксігемоглобін
варена ковбаса
нітрит натрію
біологічна цінність
лімітуюча амінокислота
амінокислотний скор
ізолейцин
carboxyhemoglobin
boiled sausage
sodium nitrite
biological value
limiting amino acids
amino-acid score
isoleucine
Дата публикации: 2015
Издательство: Харків: ХДУХТ
Библиографическое описание: Колесник, Т.Л. Біологічна цінність варених ковбас, що містять барвник із крові / Т.Л. Колесник, А.О. Колесник // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко.- Харків: ХДУХТ, 2015. - Вип.1(21). - C. 283-291.- Англ.
Серия/номер: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 1(21)
Краткий осмотр (реферат): Розроблено технологію варених ковбас, кольороформування яких здійснюється барвником з крові забійних тварин – карбоксігемоглобіном (НbСО). Використання барвника дозволило знизити в рецептурі варених ковбас вміст нітриту натрію до 1,5 г на 100 кг сировини та уникнути накопичення в готовому продукті залишкового нітриту натрію, що призводить до утворення нітрозоамінів в ковбасах, які виготовлюються за традиційною технологією. Барвник вносився в рецептуру ковбас в кількості 2% взамін м’ясної сировини. Зменшення м’ясної сировини в рецептурі викликало необхідність вивчення біологічної цінності дослідних зразків ковбас, що містили барвник з крові
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/607
ISSN: 2312-3990
Располагается в коллекциях:Вип. 21. - 2015 (тех.)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
sec3-t-2015-1-9.pdf262,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.