Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/612
Title: Гідроструминне водополімерне pозрізання заморожених харчових продуктів
Authors: Дейниченко, Григорій Вікторович
Погребняк, Андрій Володимирович
Keywords: полімерний розчин
харчові продукти
поліeтиленоксид
швидкість
градієнт швидкості
деформаційні ефекти
polymer solution
foodstuff
polyethyleneoxide
velocity
hydrodynamic field
velocity gradient
deformation effects
Issue Date: 2015
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Дейниченко, Г.В. Гідроструминне водополімерне pозрізання заморожених харчових продуктів / Г.В. Дейниченко, А.В. Погребняк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. - Харків: ХДУХТ, 2015. - Вип. 2(22). - С.94-102.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2 (22)
Abstract: Експериментально доведено, що використання як робочої рідини водних розчинів поліетиленоксиду під час розрізання заморожених харчових продуктів суттєво підвищує ефективність процесу гідрорізання та якість поверхні розрізу. Отримані закономірності поведінки макромолекул за умови течії з поздовжнім градієнтом швидкості й ефекти пружних деформацій, що проявляються при цьому, мають визначальне значення в розумінні механізму аномально високої ріжучої здатності водополімерного струменя.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/612
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 22. - 2015 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sec2-t-2015-2-2.pdf1,44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.