Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/685
Title: Розробка фізіологічно-математичної моделі оцінки якості харчової продукції
Authors: Жулінська, Оксана Володимирівна
Свідло, Карина Володимирівна
Мостова, Людмила Миколаївна
Мартиненко, Леонід Григорович
Keywords: моделювання
харчові продукти
показник якості
modelling
food products
quality index
Issue Date: 2016
Publisher: Харків:ХДУХТ
Citation: Розробка фізіологічно-математичної моделі оцінки якості харчової продукції /О.В. Жулінська, К.В. Свідло, Л.М. Мостова, Л.Г. Мартиненко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2016. – Вип.1 (23). – С.231-241.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2 (23)
Abstract: Методом фізичного моделювання розроблено фізіологічну модель забезпечення потреб середньостатистичної людини поживними речовинами. Методом наближення побудовано кількісну оцінку комплексного показника якості їжі у вигляді ряду Тейлора. За одиничні базові показники якості їжі обрано показники добового раціону людини. Невідомі коефіцієнти в ряду Тейлора знаходяться обчисленням похідної від функції одиничних показників якості, отриманої фізіологічно-математичним моделюванням. Відносна похибка обчислення комплексного показника якості за допомогою двох членів ряду становить 0,13% в порівнянні з урахуванням усіх членів при відхиленні одиничного показника від базового на максимально допустиму величину 8,4%
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/685
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 23. - 2016 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sec3-t-2016-1-3.pdf190,45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.