Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/873
Название: Розвиток та головні доктрини філософії їжі в античності
Авторы: Варипаєв, Олексій Михайлович
Ключевые слова: філософія їжі
аскетизм
вегетаріанство
гедонізм
платонізм
епікуреїзм
food philosophy
asceticism
vegetarianism
hedonism
Platonism
Epicureanism
Дата публикации: 2016
Издательство: Харків: ХДУХТ
Библиографическое описание: Варипаєв, О.М. Розвиток та головні доктрини філософії їжі в античності / О.М. Варипаєв // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. - Харків: ХДУХТ, 2016. - Вип.1 (23). – C. 223-231.
Серия/номер: Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг; 1(23)
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто проблематику становлення філософії їжі як важливого показника соціокультурного розвитку та пізнання культурної ідентичності. Проаналізовано розвиток філософії їжі як фактор антропосоціогенезу в первісному суспільстві та виділення взаємодоповнюючих філософських концепцій осмислення філософії їжі в античності та середньовіччі. Виділено бінарні парадигми аскетизму та гедонізму в ставленні до їжі, пов’язані з філософськими уявленнями про місце людини у світі
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/873
ISSN: 2312-394X
Располагается в коллекциях:Вип. 23. - 2016 (ек.)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
sec5-e-2016-1-1.pdf160,86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.