Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1165
Title: Вплив процесів механолізу на активацію нанокомплексів гетерополісахаридів із біополімерами плодів під час розробки нанотехнологій
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Каплун, Олена Анатоліївна
Погарський, Олексій Сергійович
Тельонков, Олександр Євгенович
Стуконоженко, Тетяна Анатоліївна
Keywords: неферментативний каталіз-механоліз
нанокомплекси гетерополісахаридів
нанотехнології
пектинові речовини
оздоровчі продукти
non-enzymatic catalysis
mechanolysis
Nanocomplexes of heteropolysaccharides
nanotechnology
pectin compounds
healthful products
Issue Date: 2016
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Вплив процесів механолізу на активацію нанокомплексів гетерополісахаридів із біополімерами плодів під час розробки нанотехнологій / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, О.А. Каплун та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред.: О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2016. - Вип.2(24). - C. 28-45. – ISSN 2312-3990
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2(24)
Abstract: Вивчено вплив процесів неферментативного каталізу-механолізу за дрібнодисперсного подрібнення на активацію неактивних форм важкорозчинних нанокомплексів гетерополісахаридів із біополімерами та їх трансформацію в розчинну наноформу під час переробки яблук та абрикосів термооброблених (або заморожених) у нанопюре. Установлено, що відбувається активація й більш повне вилучення пектинових речовин у вільний стан (у 3,9…5,0 разів).
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1165
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 24. - 2016 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.3.pdf396,08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.