Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1167
Title: Активація важкорозчинних білок-хітинових нанокомплексів грибів шампіньйонів із використанням неферментативного каталізу
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Маціпура, Тетяна Сергіївна
Котюк, Тетяна Валеріївна
Лосєва, Світлана Михайлівна
Keywords: шампіньйони
дрібнодисперсні добавки
неферментативний каталіз
білок-хітинові нанокомплекси
кріомеханодеструкція
механоактивація
mushrooms
fine-dispersed additives
non-enzymatic catalysis
protein-chitin nanocomplexes
cryomechanodestruction
mechanoactivation
Issue Date: 2016
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Павлюк, Р.Ю. Активація важкорозчинних білок-хітинових нанокомплексів грибів шампіньйонів із використанням неферментативного каталізу / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, Т.С. Маціпура та ін.// Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред.: О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2016. - Вип.2(24). - C. 57-74. – ISSN 2312-3990
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2(24)
Abstract: Розроблено нанотехнології дрібнодисперсних добавок із шампіньйонів з унікальними характеристиками із застосуванням процесів кріомеханодеструкції та механоактивації. Вивчено активацію важкорозчинних білок-хітин-мінеральних нанокомплексів шампіньйонів з використанням неферментативного каталізу. Установлено, що при цьому відбувається вивільнення білка з нанокомплексів (на 65...73% вище, ніж у вихідній сировині) та руйнування білка до вільних амінокислот на 65…70%.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1167
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 24. - 2016 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.5.pdf302,69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.