Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1169
Title: Вивчення процесів механохімії під час розробки кріогенної технології нанопорошків із топінамбура з пребіотичними властивостями
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Балабай, Катерина Сергіївна
Павлюк, Вадим Антонович
Keywords: механохімія
кріомеханодеструкція
нанопорошки
топінамбур
кріогенне «шокове» заморожування
пробіотики
mechanochemistry
cryomechanodestruction
Nano powders
topinambour
cryogenic "shock" freezing
probiotics
Issue Date: 2016
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Вивчення процесів механохімії під час розробки кріогенної технології нанопорошків із топінамбура з пребіотичними властивостями / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, К.С. Балабай, В.А. Павлюк // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред.: О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2016. - Вип.2(24). - C. 74-90. – ISSN 2312-3990
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2(24)
Abstract: Вивчено процеси механохімії під час розробки кріогенної технології отримання добавок у формі нанопорошків із топінамбура, яка заснована на глибокій переробці рослинної сировини і включає кріогенне «шокове» заморожування, кріомеханодеструкцію і сушіння. Показано, що комплексна дія вказаних технологічних процесів призводить до більш повного екстрагування із сировини біологічно активних речовин та руйнування біополімерів до мономерів.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1169
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 24. - 2016 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.6.pdf314,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.