Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1181
Title: Нове слово в технології отримання плавлених сирних виробів без солей-плавильників із рекордними характеристиками
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Юр’єва, Ольга Олексіївна
Скрипка, Лідія Іванівна
Абрамова, Тетяна Сергіївна
Максимова, Надія Пилипівна
Keywords: неферментативний каталіз
механоліз
заморожування
низькотемпературне подрібнення
твердий сичуговий сир
нанокомплекси
плавлені сирні вироби
non-enzymatic catalysis
mechanolysis
freezing
fine-dispersed grinding
rennet cheese
nanocomplexes
melted cheese products
Issue Date: 2016
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Нове слово в технології отримання плавлених сирних виробів без солей-плавильників із рекордними характеристиками / В.В. Погарська, Р.Ю. Павлюк, О.О. Юр’єва та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред.: О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2016. - Вип.2(24). - C. 155-178. – ISSN 2312-3990
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2(24)
Abstract: Розроблено новий метод глибокої переробки сичугових сирів в плавлені сирні вироби без солей-плавильників із використанням заморожування та дрібнодисперсного подрібнення. Вивчено комплексний вплив процесів неферментативного каталізу-кріомеханолізу та заморожування сичугових сирів під час підготовки до плавлення які призводять до кріодеструкції важкорозчинних параказеїнаткальційфосфатних нанокомплексів у розчинну форму. Установлено, що відбувається їх кріодеструкція й трансформація в наноформу (на 55…60%). Розроблено технологію оздоровчих плавлених сирних виробів. Розкрито механізми вказаних процесів.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/1181
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 24. - 2016 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.12.pdf1,04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.