Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2788
Title: Розробка натуральних нанопродуктів із квасолі та пряних овочів для підприємств ресторанного бізнесу для здорового харчування
Other Titles: Development of natural nanoproducts from bean and spicy vegetables for restaurant business enterprises for healthy food
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Котюк, Тетяна Валеріївна
Дудник, Eкатерина Валеріївна
Погарський, Олексій Сергійович
Лосєва, Світлана Михайлівна
Pavlyuk, Raisa
Pogarskaya, Viktoriya
Kotuyk, Тatyana
Dudnyk, Ekaterina
Pogarskiy, Aleksey
Loseva, Svitlana
Keywords: дрібнодисперсне подрібнення
паротермічна обробка
активація
кріодобавки
механоактивація
механодеструкція
оздоровчі нанопродукти
Issue Date: 2018
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Розробка натуральних нанопродуктів із квасолі та пряних овочів для підприємств ресторанного бізнесу для здорового харчування = Development of natural nanoproducts from bean and spicy vegetables for restaurant business enterprises for healthy food / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, Т.В. Котюк та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр./ відпов. ред. О.І. Черевко.– Харків: ХДУХТ, 2018. – Вип. 1(27). – С. 7-21. – Англ.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(27)
Abstract: The work is devoted to the study of the influence of processes of steam-thermal treatment, fine-dispersid grinding. They are accompanied by processes of mechanodestruction, mechanoactivation, with the use of modern equipment for the preserration of bean protein molecules, their destruction, activation and transformation of bound amino acids into the free form and the development of a new generation of healthful nanoproducts on their basis, for enterprises of the restaurant business (soups- puree, sandwich spreads, snacks, protein pastes, fillings, sauces-dip, etc.) enriched with cryoadditives, from spicy vegetables. Вивчено вплив процесів паротермічної обробки, дрібнодисперсного подрібнення, що супроводжуються процесами механо-деструкції, механоактивації, із застосуванням сучасного обладнання на збереження молекул білка квасолі, їх деструкцію, активацію і трансформацію зв'язаних амінокислот у вільну форму та розроблено на їх основі нове покоління оздоровчих нанопродуктів, збагачених кріодобавками з пряних овочів для підприємств ресторанного бізнесу (супів-пюре, бутербродних намазок, закусок, білкових паст, начинок, соусів-дипів та ін.)
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/2788
Appears in Collections:Вип. 27. - 2018 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
_7-21_~1.PDF316,84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.