Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/3011
Title: Нове в технології отримання заморожених ягід та пюре з рекордними характеристиками
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Носіченко, Г.В.
Лосєва, Світлана Михайлівна
Соколова, Лора Михайлівна
Какадій, Юлія Петрівна
Keywords: біологічно активні речовини (БАР)
заморожувані ягоди
фенольні сполуки
пюре
Issue Date: 2013
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Нове в технології отримання заморожених ягід та пюре з рекордними характеристиками / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, Г.В. Носіченко та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. У 2-х ч. Ч. 1 / відпов. ред. О.І. Черевко.– Харків: ХДУХТ, 2013. – Вип. 1(17). – С.3-9.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(17)
Abstract: Розроблено кріогенну технологію заморожених ягід та пюре з них із застосуванням рідкого та газоподібного азоту. Показано, що чим вище швидкість заморожування і до більш низьких кінцевих температур (-35…-40° С) продукту тим краще зберігається якість ягід. При цьому показано, що такі швидкості дозволяють не тільки зберегти біологічно активні речовини (БАР) такі як аскорбінова кислота, антоціанові барвні речовини, фенольні сполуки, дубильні речовини, але і відбувається збільшення їх виходу із зв?язаного стану у вільний, які краще засвоюються живими організмами.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/3011
Appears in Collections:Вип. 17. Ч.1. - 2013 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf261,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.