Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5067
Title: | Кріомеханохімія і кріомеханодеструкція біополімерів у харчових нанотехнологіях під час переробки рослинної інуліновмісної сировини в оздоровчі добавки |
Authors: | Павлюк, Раїса Юріївна Погарська, Вікторія Вадимівна Балабай, Катерина Сергіївна Лосєва, Світлана Михайлівна Максимова, Надія Пилипівна |
Keywords: | топінамбур дрібнодисперсні оздоровчі добавки інуліновмісна сировина кріомеханодеструкція кріомеханохімія |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Citation: | Кріомеханохімія і кріомеханодеструкція біополімерів у харчових нанотехнологіях під час переробки рослинної інуліновмісної сировини в оздоровчі добавки / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, К.С. Балабай та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2019. – Вип. 2 (30). – С. 192-211. |
Series/Report no.: | Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 2(30) |
Abstract: | Розроблено та науково обґрунтовано технологію заморожених і порошкоподібних дрібнодисперсних оздоровчих добавок з інуліновмісної сировини (топінамбура) з використанням як інновації кріомеханодеструкції та кріомеханохімії, що дозволяють інактивувати окиснювальні ферменти, трансформувати важкорозчинні біополімери (інулін, пектин, целюлозу, білок) у легкорозчинну форму, зберегти активні фітокомпоненти під час переробки топінамбура і використання отриманих із нього добавок у складі оздоровчих продуктів. |
URI: | http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5067 |
ISSN: | 2519-2922 |
Appears in Collections: | Вип. 30. - 2019 (тех.) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.