Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5075
Title: Вплив кріогенного заморожування ягід з різними швидкостями на вегетативні форми мікроорганізмів
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Соколова, Лора Михайлівна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Крячко, Тетяна Вікторівна
Максимова, Надія Пилипівна
Keywords: вегетативна група
мікроорганізми
кріогенне заморожування
низькотемпературне зберігання
Issue Date: 2009
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Вплив кріогенного заморожування ягід з різними швидкостями на вегетативні форми мікроорганізмів / Р.Ю. Павлюк, Л.М. Соколова, В.В. Погарська та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2009. – Вип. 1 (9). – С. 31-39.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(9)
Abstract: Науково обґрунтовано і розроблено новий низькотемпературний спосіб зниження кількості вегетативних форм мікроорганізмів під час кріогенного заморожування ягід при використанні високих та надвисоких швидкостей заморожування. Показано, що кріогенне заморожування ягід з використанням високих (40, 100° С/хв) та надвисоких швидкостей заморожування (200, 400° С/хв) до кінцевої температури -30…-40° С приводило до значного зниження кількості вегетативних форм мікроорганізмів. Розкрито механізм цього процесу.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5075
Appears in Collections:Вип. 09. - 2009 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf383,58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.