Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/565
Title: Кріомеханічна модифікація добавок із шампіньйонів у вигляді дрібнодисперсного замороженого пюре з унікальними характеристиками
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Павлюк, Вадим Антонович
Маціпура, Тетяна Сергіївна
Котюк, Тетяна Валеріївна
Keywords: гриби шампіньйони
кріодеструкція
наноструктуроване пюре
вільні амінокислоти
легкозасвоювана форма
механоактивація
champignons
cryodestruction
nanostructured puree
free amino acids
easily digestible form
mechanical activation
Issue Date: 2014
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Кріомеханічна модифікація добавок із шампіньйонів у вигляді дрібнодисперсного замороженого пюре з унікальними характеристиками / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, В.А. Павлюк та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. - Харків: ХДУХТ, 2014. - Вип. 2(20). - C.29-40.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2(20)
Abstract: Розроблено і науково обґрунтовано нанотехнології дрібнодисперсних добавок із шампіньйонів з унікальними характеристиками із застосуванням процесів кріомеханодеструкції та механоактивації. У ході комплексних дослідженнь доведено, що отримане заморожене дрібнодисперсне пюре має принципово нові властивості, відрізняється більшим (в 1,5…2,5 рази), ніж у свіжих грибах, вмістом низькомолекулярних БАР у вільному стані. Нова технологія дозволяє вилучити приховані в рослинній сировині форми БАР і біополімерів (білків) та більш повно використати її біологічний потенціал
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/565
ISSN: 2312-3990
2312-3990
Appears in Collections:Вип. 20. - 2014 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5.pdf430,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.