Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/567
Title: Вивчення впливу низькотемпературної обробки та кріодеструкції на збереження БАР і трансформацію інуліну під час розробки оздоровчих добавок із топінамбура
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Бессараб, Олександр Семенович
Балабай, Катерина Сергіївна
Борисова, Аліна Олексіївна
Лосєва, Світлана Михайлівна
Keywords: кріогенне «шокове» заморожування
дрібнодисперсні добавки
кріомеханодеструкція
інулін
фруктоза
дрібнодисперсне пюре
засвоюваність
cryogenic «shock» freezing
cryomechanodestruction
topinambour
inulin
fructose
fine-dispersed puree
digestibility
Issue Date: 2014
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Вивчення впливу низькотемпературної обробки та кріодеструкції на збереження БАР і трансформацію інуліну під час розробки оздоровчих добавок із топінамбура / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, O.С. Бессараб та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. - Харків: ХДУХТ, 2014. - Вип. 2(20). - C.40-51
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2(20)
Abstract: Предложены и разработаны нанотехнологии мелкодисперсных добавок из топинамбура в форме замороженного пюре и порошка сублимационной сушки с использованием низкотемпературной обработки, в частности криогенного «шокового» замораживания и низкотемпературного механического измельчения. Уникальная новая технология позволяет получить добавки и продукты, которые содержат рекордное количество фруктозы в свободном состоянии: 50…55% инулина трансформируется во фруктозу в свободном состоянии, которая легко усваивается организмом человека и приводит к снижению гликемического индекса и укреплению иммунной системы
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/567
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 20. - 2014 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf471,36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.