Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/568
Title: Cryogenic technology of fine-dispersed powdered additives from topinambour
Other Titles: Кріогенна технологія дрібнодисперсних порошкоподібних добавок із топінамбура
Authors: Павлюк, Раїса Юріївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Бессараб, Олександр Семенович
Борисова, Аліна Олексіївна
Балабай, Катерина Сергіївна
Pavlyuk, Raisa
Pogarskaya, Viktoriya
Bessarab, Alexandr
Borysova, Alina
Balabai, Katerina
Keywords: кріогенне заморожування
низькотемпературне подрібнення
сублімаційне сушіння
топінамбур
інулін
дрібнодисперсні добавки
cryogenic freezing
low-temperature grinding
sublimation drying, topinambour
inulin
nano-powders
Issue Date: 2015
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Кріогенна технологія дрібнодисперсних порошкоподібних добавок із топінамбура / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарська, О.С. Бессараб та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. - Харків: ХДУХТ, 2015. - Вип. 2(22) - С.17-28.- Англ.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2 (22)
Abstract: Запропоновано та розроблено кріогенну технологію дрібнодисперсних порошкоподібних добавок із топінамбура, яка відрізняється від традиційних застосуванням кріогенного «шокового» заморожування, низькотемпературного механічного подрібнення та сублімаційного сушіння, що дозволяє більш повно вилучити біологічно активні речовини із зв’язаного із нанокомплексами стану у вільний та зруйнувати значну частину полісахариду інуліну до окремих його мономерів – фруктози
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/568
ISSN: 2312-3990
Appears in Collections:Вип. 22. - 2015 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sec1-t-2015-2-2.pdf321,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.