Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5946
Title: Кваліметрична оцінка якості хліба пшеничного з додаванням продуктів переробки зародків пшениці
Authors: Олійник, Світлана Георгіївна
Болховітіна, Олена Іванівна
Самохвалова, Ольга Володимирівна
Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна
Keywords: кваліметрична оцінка якості
хліб пшеничний
комплексний показник якості
харчова цінність
шрот зародків пшениці
спиртовий екстракт зародків пшениці
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Кваліметрична оцінка якості хліба пшеничного з додаванням продуктів переробки зародків пшениці / С.Г. Олійник, О.І. Болховітіна, О.В. Самохвалова та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2020. – Вип. 2 (32). – С. 127-139.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 2(32)
Abstract: Викладено результати кваліметричного оцінювання якості хліба пшеничного підвищеної харчової цінності «Духмяний» та «Корисний» зі шротом та спиртовим екстрактом зародків пшениці. Для розрахунку комплексного показника якості побудовано «дерево властивостей» хліба пшеничного, що включає такі групові властивості хліба, як органолептичні, фізико-хімічні характеристики та харчову цінність. Установлено, що комплексний показник якості хліба без добавок дорівнює 0,71 і згідно з методикою має оцінку «добре», тоді як цей показник у хліба «Духмяний» та «Корисний» становить 0,90 та 0,93, що відповідає оцінці «дуже добре». Розроблене «дерево властивостей» можна рекомендувати для кваліметричної оцінки якості інших хлібобулочних виробів.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5946
ISSN: 2519-2922
Appears in Collections:Вип. 32. - 2020 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12.pdf309,97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.