Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/6561
Title: Визначення оптимальних параметрів тиску та фракції сировини екстрагування субкритичною водою лушпиння цибулі
Authors: Сукманов, Валерій Олександрович
Супрун, Андрій Вікторович
Keywords: лушпиння
цибуля
екстрагування
субкритична вода
речовини
реактор
поліфеноли
флавоноїди
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Сукманов В.О. Визначення оптимальних параметрів тиску та фракції сировини екстрагування субкритичною водою лушпиння цибулі / В.О. Сукманов, А.В. Супрун // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2021. – Вип. 1 (33). – С. 31-42.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(33)
Abstract: Метою дослідження є визначення оптимальних параметрів тиску та фракції сировини екстрагування біологічно активних речовин із лушпиння цибулі субкритичною водою в статичному режимі. Визначення оптимальних значень параметрів проводили шляхом їх зміни: тиск екстрагування Р = (8±0,5) – (16±0,5) МПа, фракція сировини s = 0,5–1,5 мм. Інші параметри факторів залишалися незмінними для кожного експерименту, а саме: температура екстрагування t = 165 оС, тривалість екстрагування τ = 15 хв, гідромодуль g = 1:30. В отриманих зразках екстрактів визначали вміст сухих речовин, загальний вміст поліфенолів та загальний вміст флавоноїдів. Установлено, що тиск екстрагування не є значущим. Вихід біологічно активних речовин із лушпиння цибулі під час екстрагування субкритичною водою збільшувався зі зменшенням фракції сировини.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/6561
ISSN: 2519-2922
Appears in Collections:Вип. 33. - 2021 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf743,96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.