Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/6571
Title: Удосконалення вакуум-випарного апарата зі збільшеною поверхнею теплообміну
Authors: Загорулько, Андрій Миколайович
Постаджиєв, Олександр Іванович
Ібаєв, Ельдар Байрам огли
Лаврук, Владислав Валерiйович
Keywords: концентрування
органічна продукція
вакуум-випарний апарат
пастоподібний напівфабрикат
гнучкий плівковий резистивний електронагрівач
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Удосконалення вакуум-випарного апарата зі збільшеною поверхнею теплообміну / А.М. Загорулько, О.І. Постаджиєв, Е.Б. Ібаєв та ін. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2021. – Вип. 1 (33). – С. 154-166.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(33)
Abstract: Більшість конструкцій вакуум-випарних апаратів для концентрування мають проблему стабілізації теплопідведення по всій поверхні теплообміну. Це пояснюється наявністю парової оболонки, що ускладнює рівномірне теплопідведення. Також недоліком є відсутність можливості раціонального збільшення поверхні теплообміну, що впливає на тривалість термічної обробки та якість продукції. Із метою усунення основних недоліків вакуумвипарних апаратів запропоновано спосіб теплопідведення зі збільшеною поверхнею обігрівання. Для розв’язання поставлених завдань з удосконалення запропоновано використовувати сучасні гнучкі плівкові резистивні електронагрівачі випромінювального типу (ГПРЕнВТ). Вони характеризуються низькою інерційністю, металоємністю, простотою автоматизації та обслуговування. Такий електронагрівач здатен забезпечувати рівномірність теплового потоку та приймати будь-яку геометричну форму теплопередавальної поверхні.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/6571
ISSN: 2519-2922
Appears in Collections:Вип. 33. - 2021 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
13.pdf632,62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.