Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/6577
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна-
dc.contributor.authorБолховітіна, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorНіколаєнко, Дарія Дмитрівна-
dc.date.accessioned2021-07-07T10:29:48Z-
dc.date.available2021-07-07T10:29:48Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationШидакова-Каменюка О.Г. Використання гелю насіння чіа в технології кексів зі зниженим вмістом жиру / О.Г. Шидакова-Каменюка, О.І. Болховітіна, Д.Д. Ніколаєнко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2021. – Вип. 1 (33). – С. 223-234.ru_RU
dc.identifier.issn2519-2922-
dc.identifier.urihttp://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/6577-
dc.description.abstractЗапропоновано спосіб отримання гелю насіння чіа, який передбачає гідратацію насіння за гідромодуля 1:10 впродовж не менше 10·60 с. Установлено, що внесення такого гелю замість частини жирового компонента сприяє збільшенню пористості кексів, підвищенню їх вологості та зменшенню втрат маси під час випікання. Відзначено зростання лужності готової продукції. Установлено, що кекси з вмістом гелю насіння чіа до 25% мають хороші органолептичні характеристики. На основі проведених експериментальних досліджень для зниження жироємності кексів рекомендовано заміняти в їх рецептурі 25% жирового компонента гелем насіння чіа.ru_RU
dc.publisherХарків: ХДУХТru_RU
dc.relation.ispartofseriesПрогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(33)-
dc.subjectборошняні кондитерські виробиru_RU
dc.subjectнасіння чіаru_RU
dc.subjectкексru_RU
dc.subjectгельru_RU
dc.subjectзниження жироємностіru_RU
dc.titleВикористання гелю насіння чіа в технології кексів зі зниженим вмістом жируru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Вип. 33. - 2021 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19.pdf792,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.