Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/685
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЖулінська, Оксана Володимирівна-
dc.contributor.authorСвідло, Карина Володимирівна-
dc.contributor.authorМостова, Людмила Миколаївна-
dc.contributor.authorМартиненко, Леонід Григорович-
dc.date.accessioned2016-11-01T09:48:03Z-
dc.date.available2016-11-01T09:48:03Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationРозробка фізіологічно-математичної моделі оцінки якості харчової продукції /О.В. Жулінська, К.В. Свідло, Л.М. Мостова, Л.Г. Мартиненко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2016. – Вип.1 (23). – С.231-241.ru_RU
dc.identifier.issn2312-3990-
dc.identifier.urihttp://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/685-
dc.description.abstractМетодом фізичного моделювання розроблено фізіологічну модель забезпечення потреб середньостатистичної людини поживними речовинами. Методом наближення побудовано кількісну оцінку комплексного показника якості їжі у вигляді ряду Тейлора. За одиничні базові показники якості їжі обрано показники добового раціону людини. Невідомі коефіцієнти в ряду Тейлора знаходяться обчисленням похідної від функції одиничних показників якості, отриманої фізіологічно-математичним моделюванням. Відносна похибка обчислення комплексного показника якості за допомогою двох членів ряду становить 0,13% в порівнянні з урахуванням усіх членів при відхиленні одиничного показника від базового на максимально допустиму величину 8,4%ru_RU
dc.publisherХарків:ХДУХТru_RU
dc.relation.ispartofseriesПрогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі; 2 (23)-
dc.subjectмоделюванняru_RU
dc.subjectхарчові продуктиru_RU
dc.subjectпоказник якостіru_RU
dc.subjectmodellingru_RU
dc.subjectfood productsru_RU
dc.subjectquality indexru_RU
dc.titleРозробка фізіологічно-математичної моделі оцінки якості харчової продукціїru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Вип. 23. - 2016 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sec3-t-2016-1-3.pdf190,45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.