Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/6577
Title: Використання гелю насіння чіа в технології кексів зі зниженим вмістом жиру
Authors: Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна
Болховітіна, Олена Іванівна
Ніколаєнко, Дарія Дмитрівна
Keywords: борошняні кондитерські вироби
насіння чіа
кекс
гель
зниження жироємності
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Шидакова-Каменюка О.Г. Використання гелю насіння чіа в технології кексів зі зниженим вмістом жиру / О.Г. Шидакова-Каменюка, О.І. Болховітіна, Д.Д. Ніколаєнко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко. – Харків: ХДУХТ, 2021. – Вип. 1 (33). – С. 223-234.
Series/Report no.: Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі;Вип. 1(33)
Abstract: Запропоновано спосіб отримання гелю насіння чіа, який передбачає гідратацію насіння за гідромодуля 1:10 впродовж не менше 10·60 с. Установлено, що внесення такого гелю замість частини жирового компонента сприяє збільшенню пористості кексів, підвищенню їх вологості та зменшенню втрат маси під час випікання. Відзначено зростання лужності готової продукції. Установлено, що кекси з вмістом гелю насіння чіа до 25% мають хороші органолептичні характеристики. На основі проведених експериментальних досліджень для зниження жироємності кексів рекомендовано заміняти в їх рецептурі 25% жирового компонента гелем насіння чіа.
URI: http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/6577
ISSN: 2519-2922
Appears in Collections:Вип. 33. - 2021 (тех.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19.pdf792,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.